Centrale verwarming

Loodgieterservice is kenner in centrale verwarming

Met een centrale verwarming is het mogelijk om uw woning te verwarmen en krijgt u warm water uit de kraan. Het spreekt voor zich dat installatie, herstelling en onderhoud van het centrale verwarmingssysteem nauwkeurig en met de nodige expertise uitgevoerd dient te worden. Met een goed geïnstalleerde en afgestelde cv ketel verkrijgt u het meeste rendement en is het mogelijk om zo optimaal mogen te stoken. Met het periodieke onderhoud kunt u tijdig eventuele aankomende defecten ondervangen, waardoor problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden. Goed onderhoud van uw cv verlengd de levensduur en u kunt bij elke onderhoudsbeurt de cv ketel goed laten afstellen om van een zo hoog mogelijk rendement te genieten. Loodgieterservice is een betrouwbare en erkende installateur voor het installeren, vervangen en onderhouden van cv ketels en andere soorten verwarmingsketels. Ook als u urgente problemen heeft met uw centrale verwarmingssysteem kunt u rekenen op de snelle service van Loodgieterservice.

CV installatie

Wilt u een nieuwe cv ketel laten plaatsen, dan zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Ten eerste natuurlijk uw budget. Een nieuwe cv ketel aanschaffen is best een behoorlijke investering. Maar staar u niet enkel blind op de kosten. En dan komt u direct uit bij de volgende keuze die u moet maken: welke soort cv ketel? De soort cv ketel bepaald hoeveel rendement u behaald en hoeveel energie en geld u kunt besparen. Als u met een energiezuinige verwarmingsketel veel kunt besparen op uw energiefactuur, dan zult u uw investering veel sneller terugverdienen. Hoogrendementsketels en condensatieketels zijn momenteel de meest gekozen cv ketels. Vooral als u nog een conventionele cv ketel heeft, zult u direct merken hoe zuinig u kunt stoken en ontvangt u al snel een lagere energiefactuur. Bij het aanleggen van een compleet centraal verwarmingssysteem moet u ook een keuze maken op welke manier u de verschillende ruimtes wilt verwarmen. Het meest voor de hand liggend zijn radiatoren. Radiatoren zijn relatief goedkoop omdat ze niet ingebouwd hoeven te worden. Maar wilt u juist geen radiatoren in het zicht? Dan kunt ook kiezen voor convectoren. Convectoren worden in de vloer ingebouwd en hebben een fraaie afwerking en uitstraling. Vloerverwarming is ook erg populair, waardoor u altijd een aangenaam warme vloer heeft en die de ruimte heel geleidelijk opwarmt. Met luchtverwarming wordt de warmte door buizen door de hele woning getransporteerd en via roosters uitgeblazen. Laat uw nieuwe centrale verwarmingssysteem voor een goede werking altijd door een erkende installateur installeren.

CV vervangen

Als u al vele jaren dezelfde cv ketel gebruikt, dan zal na verloop van tijd het rendement afnemen. Uw cv ketel werkt niet meer optimaal en u loopt het risico dat er onderdelen stuk gaan en vervangen moeten worden. Als u regelmatig bij een oud verwarmingstoestel onderdelen moet laten vervangen, dan kan dit tot hoge kosten leiden. Als uw cv ketel ook al minimaal 10 jaar oud is, dan moet uw cv vervangen het overwegen waard zijn. Gemiddeld zal een cv ketel een levensduur van tussen de 10 en 15 jaar hebben en dan is het verstandig om de ketel te vervangen. Met een nieuwe cv ketel kunt u uw woning weer rendabel verwarmen en besparen op energie en energiekosten. Uiteraard is het verstandig om bij het vervangen van uw verwarmingsketel te kiezen voor een laatste generatie toestel, zoals de condensatieketel. Maar u hoeft tegenwoordig niet meer voor enkel een cv ketel te kiezen. De laatste jaren ligt de focus op het duurzaam omgaan met energie. Met de komst van nieuwe technieken heeft u nu ook de keuze om uw cv ketel te vervangen door een warmtepomp of een zonneboiler. Met een warmtepomp wordt energie uit het water, de aard of de lucht gehaald en omgezet naar warmte. Een zonneboiler laat u op het dak installeren, waarmee u uw water kunt verwarmen. Beide toestellen zijn overigens goed te combineren met een cv ketel. Schakelt u voor het vervangen van uw cv ketel Loodgieterservice in voor goed advies en een betrouwbare en vakkundig installatie.

CV onderhoud

Periodiek onderhoud aan uw cv ketel is niet alleen noodzakelijk, in België is periodiek onderhoud en controle van uw cv ketel ook verplicht. Het soort brandstof dat uw cv ketel gebruikt bepaald hoe vaak u de controle en het onderhoud moet laten uitvoeren. Heeft u een cv ketel dat gebruik maakt van gas, dan is dit elke twee jaar. Een cv ketel dat gebruik maakt van een andere vaste brandstof, zoals stookolie moet jaarlijks een controle- en onderhoudsbeurt ondergaan. Het onderhoud moet worden uitgevoerd door een erkende installateur die nadien een attest zal afgeven. Bij het onderhoud wordt de ketel zelf gereinigd, maar ook de schoorsteen en de brander. Het toestel wordt correct afgesteld en de installateur zal metingen verrichten en het leidingsysteem nakijken op lekkage of andere problemen. Bij problemen aan slijtgevoelige onderdelen zullen deze vervangen moeten worden. Het verplichte cv onderhoud is er niet voor niets. Uw toestel functioneert door een correcte afstelling weer dusdanig, dat u minder energie verbruikt en u daardoor ook minder CO² uitstoot. Ook verkleint u de kans op storingen, omdat defecte en niet goed werkende onderdelen tijdig worden vervangen. Wilt u een betrouwbare en erkende installateur die het periodiek onderhoud van uw cv ketel vakkundig kan uitvoeren? Kiest u dan voor Loodgieterservice. Loodgieterservice is uw lokale installateur en specialist in het onderhouden van alle soorten cv ketels. Het maakt niet uit of u een gasgestookte of oliegestookte cv ketel heeft, alle soorten cv ketels worden door professionele installateurs gecontroleerd en onderhouden.

Alle soorten centrale verwarming

Bij de keuze voor een cv ketel heeft u de keuze uit verschillende brandstoffen waar uw verwarmingsketel op werkt. De meest gekozen brandstof is stookolie en aardgas. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals elektriciteit of pellets. De keuze voor een bepaalde brandstof is afhankelijk van welk soort rendement u wilt bereiken. Daarbij heeft u de keuze uit een hoogrendementsketel en een condensatieketel. De hoogrendementsketel is de opvolger van de conventionele cv ketel en u bereikt hier een hoger rendement mee. Kiest u voor de laatste generatie cv ketels, dan komt u uit bij de condensatieketel. Deze verwarmingsketel haalt een nog hoger rendement, doordat het rookgassen en waterdamp kan omzetten naar energie. U kunt hiermee behoorlijk besparen op uw energiefactuur. Heeft u nog een oude cv ketel die naar het einde van de levensduur loopt? Laat uw oude cv ketel dan vervangen door een zo energiezuinig mogelijke verwarmingsketel en laat dit door een erkende installateur doen. U weet dan zeker dat de cv ketel goed afgesteld wordt en u optimaal van het rendement kunt profiteren. Maar niet alleen het installeren of vervangen van uw cv is voldoende. U moet een cv ketel goed laten onderhouden door een erkende installateur om uw rendement te behouden.

Loodgieterservice is uw expert in centrale verwarming

Bij Loodgieterservice kunt u terecht voor een uitgebreid dienstenpakket, zoals het ontstoppen van leidingen en de riolering en het installeren, vervangen en onderhouden van centrale verwarmingsinstallaties. Ook het aanleggen en onderhouden van uw sanitair, aanleggen van gasleidingen en het repareren van lekkages aan kranen en leidingen zijn taken die loodgieterservice voor u kan uitvoeren. Heeft u behoefte aan een urgente herstelling? Omdat loodgieterservice heel Vlaanderen als haar werkgebied heeft, zullen zij snel ter plekke zijn. Het team van loodgieters heeft ruime ervaring en zijn erkende verwarmingsinstallateurs, die uw cv ketel vakkundig installeren en onderhouden voor een optimale werking.

CV diensten in de regio’s

Voor een loodgieter in Antwerpen of een loodgieter in Gent is Loodgieterservice altijd in de buurt, omdat in deze steden de hoofdvestigingen staan. Vanuit Antwerpen en Gent wordt geheel Vlaanderen bedient. Heeft u voor uw centrale verwarming in Brugge een loodgieter nodig? Ook dat is geen enkel probleem. U heeft een urgent probleem met uw centrale verwarming in Turnhout? Door de zeer snelle service van Loodgieterservice hoeft u nooit lang te wachten. Loodgieterservice is waar u in Vlaanderen ook woont, altijd uw lokale loodgieter. Neemt u daarom voor al uw verstoppingen, lekkages, installatie en onderhoud van cv ketels en leidingen contact met loodgieterservice op. Naar boven