Sanitair

Loodgieterservice neemt uw sanitair in handen

De uitstraling van een badkamer wordt voor een groot gedeelte bepaald door het design van het aanwezige sanitair. Heeft u een mooie grote inloopdouche of juist een douchecabine? Misschien heeft u ruimte genoeg in de badkamer voor een mooi bad? En is het toilet ook bij de badkamer inbegrepen of heeft u juist een separaat toilet? Als het om badkamers en sanitair gaat is vrijwel alles mogelijk in indeling, stijl en vormgeving. Als het over sanitair gaat denkt iedereen aan het zichtbare sanitair in fraaie of minder fraaie designs. Maar er moet ook een onzichtbaar gedeelte tot het sanitair gerekend worden. Sanitair zijn watergerelateerde artikelen, waardoor u ook te maken heeft met waterleidingen en afvoerleidingen in de badkamer. Het is een essentieel onderdeel van het sanitair, dat ervoor zorgt dat u ‘s morgens van een warme douche kunt genieten of na een lange werkdag een ontspannen bad kunt nemen. Als uw sanitair niet goed is aangesloten, zal dit afbreuk doen aan uw mooie badkamer met fraai sanitair. Laat uw nieuwe sanitair daarom altijd installeren door Loodgieterservice. Loodgieterservice heeft als installateur ruime ervaring met installatie van nieuw sanitair, het vervangen van sanitair en het onderhouden en herstellen van sanitair. 

Sanitair vernieuwen en installeren

Het verbouwen van uw badkamer is niet zomaar even een klus. Er gaat veel tijd in zitten, maar het is de moeite waard als u straks een fonkelnieuwe badkamer heeft. Blijft het enkel bij het vervangen van het sanitair, dan is dit best uit te voeren door een loodgieter. Maar bij een grote verbouwing zult u ook kijken naar de indeling van de badkamer en deze zo praktisch mogelijk willen indelen. Als u de indeling van uw sanitair wilt wijzigen, dan vergt dit wat meer werk. Het belangrijkste is het aanleggen en verleggen van de waterleidingen en afvoerleidingen. Aan half werk heeft u niets. Dikwijls komen er oude koperen of ijzeren leidingen boven. Het is niet verstandig om hier nieuwe leidingen op aan te laten sluiten. U kunt er gerust van uitgaan dat deze oude leidingen vol zitten met kalk en vuil. Vervang ook oude leidingen voor nieuwe leidingen. Hierdoor heeft u niet alleen mooi en nieuw sanitair, door de nieuwe leidingen werkt het sanitair ook naar behoren en dat is toch het uiteindelijke doel? Als installateur kan Loodgietservice ook uw sanitaire voorziening aanleggen. De loodgieters hebben de nodig kennis en ervaring met het aanleggen en verleggen van leidingen. U heeft dan een mooie badkamer waarin het sanitair uitstekend en vakkundig is aangelegd.

Sanitair vernieuwen en installeren
Sanitair vernieuwen en installeren

Onderhoud en herstel van sanitair

Om te zorgen voor een lange levensduur van uw badkamer, dient u ook het nodige onderhoud en mogelijk herstel van het sanitair uit te laten voeren. Sanitair wordt dagelijks gebruikt, dus is het onderhevig aan slijtage. Sommige onderdelen zullen eerder versleten zijn dan andere onderdelen, zoals kranen en de douchekop. Kranen kunnen gaan lekken, waarbij kalkafzetting op de kraan of het sanitair kan ontstaan. Dit is ontsierend en bezorgt u ook veel werk met poetsen. Hoewel een lekkage niet groot hoeft te zijn en heel geleidelijk kan gaan, verspilt u na verloop van tijd toch best veel onnodig water. Als u lekkage van kranen en overige waterleidingen langdurig laat voortbestaan, zal de schade alleen maar erger worden. Neemt u bij constatering van lekkage daarom contact met Loodgieterservice op voor het herstellen van de lekkage. In sommige gevallen is het misschien beter om uw kraan of een gedeelte van de leiding geheel te vervangen. Naast lekkage kunt u ook last krijgen van andere typische badkamerproblemen. Denkt u daarbij aan verstopte afvoerleidingen van het toilet of de afvoer van de douche of lavabo. Een verstopping moet snel worden opgelost. De verstopping zal anders alleen maar erger worden met alle gevolgen van dien. De loodgieter heeft het juiste gereedschap en middelen om uw afvoerleidingen te ontstoppen. Het kan ook zijn dat de verstopping niet in de afvoerleiding zit, maar in het riool. Er zal dan wat zwaarder geschut ingezet moeten worden. Om onnodig graafwerk te voorkomen zal de loodgieter een rioolinspectie uitvoeren. Met behulp van een rioleringscamera kan de oorzaak en de exacte locatie van de verstopping in het riool worden gevonden. Denkt u er ook aan om uw cv ketel en boiler goed te onderhouden? Sanitair dat gebruik maakt van warm water is hier op aangesloten. Een goedwerkende ketel of boiler is onontbeerlijk voor goed werkend sanitair.

Onderhoud en herstellen sanitair
Onderhoud en herstellen sanitair

Loodgieterservice is uw expert in sanitair

Zoekt u voor de installatie of het onderhoud en herstel van uw sanitair een betrouwbare loodgieter? Loodgieterservice is altijd de lokale installateur voor sanitair bij u in de buurt die u voorziet van een uitstekende service. Ook bij urgente problemen met uw sanitair kunt u profiteren van de uiterst snelle service van Loodgieterservice en tegen lage prijzen. Loodgieterservice heeft haar werkgebied in geheel Vlaanderen. Vanuit Antwerpen bedient Loodgieterservice de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en vanuit Gent de provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. In welke plaats u in Vlaanderen ook hulp nodig heeft bij uw sanitair, Loodgieterservice is altijd in de buurt en kan snel ter plaatse zijn wanneer dit nodig is. De professionele service die Loodgieterservice u biedt, is herkenbaar in de medewerkers. Loodgieterservice heeft een groot team over heel Vlaanderen met professionele, vakkundige en ervaren medewerkers die uw regio en stad kennen en uw lokale rots in de branding zijn bij al uw sanitairproblemen. Of u nu last heeft van een verstopping in het toilet of de douche, een lekkage van een kraan of als u nieuw sanitair wilt plaatsen, de medewerkers zijn hierin thuis. Schroomt u daarom niet om contact op te nemen met Loodgieterservice, zodat u snel van uw professioneel geplaatste of gerepareerde sanitair kunt genieten. Naar boven