Ontstoppingsdienst

Loodgieterservice lost uw ontstopping op

Is uw toilet verstopt? Dan zult u problemen ondervinden met het doorspoelen van het toilet. Bij het doorspoelen loopt het water maar traag weg of komt het water naar boven. Het levert vooral veel ongemak op, vooral als er meerdere gezinsleden gebruik van het toilet moeten maken. Belangrijk is het om te weten wat de oorzaak is van een verstopt toilet. U kunt daarmee veel problemen voorkomen. Bij het doorspoelen van een toilet is het de bedoeling dat u er enkel toiletpapier in doorspoelt. Maakt u ook gebruik van vochtige doekjes? Dan kan dit een oorzaak van een verstopte afvoer zijn. Ook andere vormen van hygiënemiddelen, zoals maandverband en tampons mogen niet door het toilet gespoeld worden. Soms worden etensresten ook door het toilet gespoeld, maar ook dit is niet de bedoeling. Uiteraard kunnen er ook ongelukjes gebeuren, zoals een kind dat speelgoed door het toilet spoelt of een geurblokje dat losraakt en mee wordt gespoeld. Heeft u een verstopte afvoer in de keuken? De oorzaak ligt vaak aan het doorspoelen van etensresten en vetten. Ook zeepresten kunnen bijdragen aan een verstopte leiding in de keuken. Als u merkt dat na het douchen het water in de douchebak blijft staan, dan kan het afvoerputje verstopt zitten met haren en zeepresten. Het goed schoonmaken van het afvoerputje kan soms al helpen, maar haren en zeepresten kunnen ook een verstopte leiding veroorzaakt hebben. Houd u ook regelmatig de afvoerleiding van de wasmachine in de gaten die verstopt kan zijn door vuil water en zeepresten. Soms kunt u als de gootsteen verstopt is of het toilet, de douche of de lavabo, met middeltjes proberen om de leiding zelf te ontstoppen, maar dit lukt niet altijd. Een ontstoppingsdienst inschakelen is dan de enigste oplossing. Loodgieterservice is een lokale ontstoppingsdienst die uw toilet, douche of gootsteen succesvol kan ontstoppen. 

Een ontstopping; hoe gaan we tewerk

Als u een ontstoppingsdienst inschakelt om uw verstopte leiding(en) te ontstoppen dan kunnen er op verschillende soorten verstoppingen gestuit worden. Een ontstopping in de sifon is gemakkelijk behandelbaar en kunt u zelf verhelpen door de sifon te verwijderen en goed te reinigen. Normaliter zal de verstopping dan verholpen zijn. Als er een verstopping dieper in de leiding zit, dan heeft een ontstoppingsdienst verschillende gereedschappen ter beschikking die voor ontstopping gebruikt kunnen worden. De ontstoppingsveer is een succesvol gereedschap dat kleinere verstoppingen gemakkelijk kan verhelpen. Zit een verstopping wat dieper in de leiding of is wat groter van omvang, dan zal de loodgieter wat krachtigere materiaal inzetten. Er wordt dan vaak gebruik gemaakt van de verenmachine of de hogedrukslang. De verenmachine is in feite een ontstoppingsveer, maar dan elektrisch aangedreven. De veer zal dan langs de wanden van de leiding schrapen en schraapt daar al het vuil weg. Een verenmachine kan met de veer ook een flinke verstopping losmaken. De loodgieter zal een keuze hebben uit verschillende formaten verenmachines, afhankelijk van de grootte van de verstopping. De hogedrukslang kan ook ingezet worden om een verstopping los te spuiten,Tevens is de hogedrukslang een goede methode om alle leidingen goed door te spoelen. Met een goed gereinigde leiding neemt de kans op een verstopping flink af. Verstoppingen in de leidingen die in rechtstreekse verbinding staan met het sanitair, gootsteen of afvoer zijn verstoppingen binnenshuis. Maar u kunt ook te maken krijgen met een verstopping buitenshuis.

Ontstoppingsdienst douche en bad ontstoppen
Ontstoppingsdienst douche en bad ontstoppen

Rioolinspectie

Een verstopping buitenshuis zit meestal in het riool. Als de ontstoppingsdienst constateert dat er in de leidingen binnenshuis geen verstopping zit, dan zal er dieper gezocht moeten worden. Het riool ligt buitenshuis en is lastig te bereiken. Om te voorkomen dat er gegraven moet worden om bij het riool te komen, zal de loodgieter een rioolinspectie uitvoeren met behulp van een rioolcamera. De loodgieter kan op een scherm exact zien hoe de camera door het riool gaat en daarmee een probleem in het riool detecteren. Hij kan daarmee ook de exacte locatie vaststellen waar het probleem zich bevindt. Het rioolprobleem kan een ophoping zijn van vuil en vet dat een verstopping veroorzaakt, maar het kan ook een ander probleem zijn, zoals schade aan het riool. Het riool kan beschadigd raken door wortelgroei of door werkzaamheden in de grond of door verzakking. Het is algemeen bekend dat de grond kan verzakken, vooral in gebieden met een laag grondwaterpeil en hierdoor kan het riool beschadigd raken. Omdat de exacte locatie met rioolinspectie is vast te stellen, kan het probleem ook heel gericht worden aangepakt door middel van ontstoppingsmachines voor verstoppingen of bij schade moet het riool gerepareerd worden.

Ontstoppingdienst rioolinspectie
Ontstoppingdienst rioolinspectie

Toilet ontstoppen

Veel oudere woningen in Vlaanderen zijn nog niet rechtstreeks aangesloten op het riool, maar is er een beerput of septische put in de tuin begraven. Hierop is de afvoer van het toilet op aangesloten. Een beerput is een gesloten put die eens in de zoveel tijd geledigd moet worden. Een septische put heeft wel een verbinding met het riool, maar de toegang tot het riool kan door vorming van slip wel verstopt raken. Het is daarom noodzakelijk dat jaarlijks of tweejaarlijks de beerput of septische put geledigd en gereinigd wordt. Vaak krijgt u als de beerput vol dreigt te raken al te maken met enkele symptomen. Het toilet kan niet goed meer worden doorspoeld of er hangt een rioolgeur rondom het toilet. Wilt u uw toilet ontstoppen of moet uw gootsteen worden ontstopt, rekent u dan op de service van Loodgieterservice. U kunt Loodgieterservice ook inschakelen bij het verhelpen van lekkages aan leidingen en kranen, het plaatsen van sanitair en het installeren, vervangen en onderhouden van cv ketels.

Ontstoppingsdienst toilet ontstoppen
Ontstoppingsdienst toilet ontstoppen

Loodgieterservice is uw expert in het ontstoppen

U zoekt een betrouwbare en goedkope ontstoppingsdienst? Schakelt u dan Loodgieterservice in. Loodgieterservice staat bekend om haar snelle service, waardoor u ook bij urgente problemen altijd contact op kunt nemen met Loodgieterservice. Loodgieterservice heeft haar werkgebied in geheel Vlaanderen. Heeft u een ontstoppingsdienst Antwerpen nodig? In Antwerpen zit een vestiging die de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant bedient. Met een locatie in Gent bedient de ontstoppingsdienst Gent de provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. In welke stad u ook woont en waar u een ontstoppingsdienst nodig heeft, Loodgieterservice is altijd in buurt en vormt zo u betrouwbare en lokale loodgieter. Over heel Vlaanderen beschikt Loodgieterservice over een groot team aan gekwalificeerde loodgieters en verwarmingsinstallateurs. Alle medewerkers hebben een goede opleiding gehad, beschikken over de nodige certificaten en hebben ruime ervaring en expertise op allerlei gebieden. Zo schakelt u Loodgieterservice in voor het ontstoppen van uw leidingen, het verhelpen van lekkages, het plaatsen en repareren van sanitair en het installeren, vervangen en onderhouden van centrale verwarmingsinstallaties. U ziet dat Loodgieterservice van alle markten thuis is, tegen lage prijzen en een uitstekende service. Neemt u daarom contact op met Loodgieterservice voor alle klussen waar u een loodgieter of installateur voor nodig heeft. Naar boven